Q&A

POSTED BY Zamenhof

Q: Zamenhof och Café Gazette – varför har ni olika namn!?
A: Zamenhof är namnet på hela huset och de olika delarna i huset har olika koncept och namn.
Café Gazette är vårt all-day-dining-koncept, vi älskar mat, och vi tycker att bestämda tider är ganska tråkigt, därför kan du på vardagarna äta lunch, eller kanske frukost, hos oss när du vill mellan 11-17, och middag från klockan 17. På helgerna serverar vi brunch hela dagen, från öppning fram till 17.
MayDay är vårt gröna hjälpsamma koncept där vi fokuserar mot grönt och blått, grönsaker och fisk, här kan du hämta, eller sitta kvar, med din bowl och ta en kallpressad jos, smoothie eller kanske en lemonad.
The Silver Lining är vår ljusglimt i tillvaron, här har vi mängder av hantverksöl både på flaska, burk och tapp, arkadspel, en gigantisk smoker! Långkört kött & öl är ju en urhärlig kombo tycker vi!

Q: All Day står det på entrédörren – har ni alltid öppet?
A: Alltid-schmalltid. Nej det har vi ju inte, i alla fall inte än. På vardagarna öppnar vi klockan 11, när morgonen är över, och stänger klockan 01, när dagen definitivt är slut. På helgerna öppnar vi 12, men stänger 01 på lördagar och 18 på söndagar. Så hela dagen har vi öppet, men inte alltid (än). Däremot har vi öppet alla dagar i veckan.

Q: Är alla ställen alltid öppet samtidigt?
A: Nej, men något har nästan alltid öppet. 11-01 på vardagarna och 12-01 på helgerna. Specifika öppettider för de olika delarna är MayDay måndag-fredag 11-17, lördag-söndag 12-17. Café Gazette Måndag-fredag 11-01, lördag 12-01, söndag 12-18. The Silver Lining onsdag-söndag 17-01. Du kommer alltid ha någonstans att hänga på Zamenhof.

Q: Har ni lunch och hur fungerar den?
A: Ja! Vi har en massa lunch! Antingen hämtar du din bowl på MayDay, hänger kvar i våra soffor eller tar med dig till kontoret eller ut i solen, eller så sätter du dig till bords på Gazette. Där går det att äta när du vill från klockan 11. Vi har ett gäng stående rätter på menyn, men också en liten extra speciell rätt varje dag.

Q: Måste vi alltid boka bord på Café Gazette?
A: Nej, det går självklart att bara dyka in, vi har faktiskt ett gäng obokbara bord där det bara gäller att vara först till kvarn på. Så våga chansa!

Q: Kan jag boka bord på MayDay och The Silver Lining?
A: Nej, det går inte, vill du veta helt säkert att du får plats att sitta ner på Zamenhof behöver du boka bord på Café Gazette. Det gör du här på zamenhof.se.

Q: Får man ha med hund?
A: Kissar älgar i skogen? Ja, precis! Klart du får ha hund hos oss! Vi älskar hundar. Sen tycker vi att hundar ska bete sig som människor, respektfullt, trevligt och rumsrent, men det är ju självklarheter, eller hur?

Q: Hur funkar barbecue egentligen?
A: Inte riktigt som hemma kanske, först ställer du dig i kö, sen säger du vad du vill ha och sen hämtar du allt på en bricka hos oss i köket. Du paxar inte plats innan du beställer mat.

Q: Är det alltid hiskelig kö på SmokeBox?
A: Nej, inte alltid! Men kön är en del av grejen, prata i kön, fundera i kön, häng i kön!

VISIT