Veckans DJ : Reika Farman

POSTED BY Zamenhof

Hej Reika! Du spelar skivor på Café gazette på lördag! Vad kul!!
– Ja! Gazette har verkligen livat upp ESPERANTOplatsen! Blir så glad oavsett väder när jag cyklar förbi området- Sverige borde ta efter stadsbyggnads kulturen från Italien. Piazza-häng, och inhängningar av stadsrum så som Gazette lyckas lyckats med.

Har du planerat vad du ska spela än?
– Nja, till detta tillfälle så går jag mest på känsla.. har ett musikbibliotek på mina 64 GB Kingston (USB-modell) men visst nosar jag fram låtar som jag tror skulle passa just detta tillfälle. Sen jag har med mig min vän Jack Ladow som är GBGs nya dj tillskott och han är för tillfället min inspo och visar mig nya låtar som vi har tänkt spela ihop nu på lördag.

Har du någon låt som du aaaaaalltid spelar när du spelar?
– Bra fråga. Jag vet inte. Jag kommer nog på det på lördag när jag spelar hos er!

Din senaste musikaliska upptäckt, vilken är det?
– Photay och Kayhan Kalhor lyssnar jag väldigt mycket på just nu. Tack Klabbe Hörngren för grymma tips!

Hur mycket lyssnar du på musik egentligen?
– Jag lyssnar på musik väldigt mycket. Men ibland och vissa dagar vill jag att det ska vara knäpptyst. Alltså nada musik och helst ingen fågelsång heller som jag annars tycker om.

När du inte spelar skivor, vad gör du då?
– Just sitter jag mycket med mitt nya projekt Oy Vey- Art and Entertainment. Jazzserien för Barn är en av produktionerna och nu på lördag har jag tillsammans med Studio HPKSMs Anton Helmersson bokat ett asbra band som heter 1921. Så allt förarbete och liknande sitter jag med. Annars tänker jag mycket på Stockholm, fågelskådning och hur jag ska bli bättre på att prodda musik som nu har blivit min nya hobby. För alla som vill veta – i musikprogrammet Logic.

Och! Vad är det bästa med att spela på Café Gazette?
– Blandningen av människor som kommer dit , att folk frågar försiktigt om jag kan tänka mig spela någon låt, dvs nya sättet att ta upp en telefonen i ansiktet på en där det i anteckningarna står vad de önskar inte händer på Gazette, baren gör så goda drinkar även alkoholfria drinkar (det nya är nu att att dricka alkoholfritt!!) Man ser att folk diggar och vännerna käkar, och har man bra överblick över lokalen och området. Återigen Italien vibe!

 

Reika spelar skivor på Gazette lördag 14-17

VISIT